"Valta houkuttaa ja koukuttaa" - uusin Kouvolan Dekkaripäivien novellikilpailun parhaat 2012. Siinä son.Postipoijan kans yhtööset hetket postiauton ja postilooran välis on saanu huipennuksensa! Nettimartan dekkarinovelli "Kepponen" on nuas kansiis! Meinasin säästää juhannuslukemiseksi mutta novelli on passelin pituunen lujettava, kun on väsyksiskin. Olihan hyvä! Ei väsy vaan Nettimartan novelli. Onneksi on viälä 21 lukemati, niitä muita.

Kilipaalus oli 60 novellia ja 22 parasta pääsi kansiihin. Ihaalen Nettimarttaa siinäkin, ku se saa aikahan novellin, siinä pitää suhteellisen lyhkääsesti osata sanua kaikki. Kaikki, mikkä on relevanttia koko juanelle. Siihen ei kaikki pysty. Moon kerran yrittäny, minen pääsny alakua piremmälle, ku jo kones ilimootti, notta novellihin passeli sanamäärä on pian käytetty.

Nyt moon vähä varpahillani...Nettimartalla on tekeellä novellikokoelma, johona yhyres novellis on Vilukissi. Ehtisköhän viälä esittää sellaasta viksua ja vilimaattista tätsyä? Saattaapi olla jo myähäästä. On se kumma...koskaan emmä oo Nettimartan kans rookannu mutta kansiihin se laittaas musta jotakin. Minen muuten pyyrä sitä novellia oikolujettavaksi, paree niin. Saa kirijaalijalla on oma vapaus nährä mut melekeen sellaasena ku moon.


Mansikki kävääsi ovenraos ja mä sille valitin, ku viilistä ei oo isoosti kirioottaa ny mitään, se sano, notta kirioota mikä tutkinto sulla on. Niin? Sullahan on AMK:sta tutkinto? Joo-o? ...no, saat sanua ittestäs, notta se tarkoottaa Auta Mua Kärestä. Okei...saan juhannuksena sanua aika monelle AMK inssille, notta tootta Auta Mua Käresta inssejä. Mitähän ne sanoo? Kehuukohan ne mua? Ne vetää hernestä nenuhun niin, notteivat havaatte sanua musta sellaasta. Noh, minen inssi ookkaan. Pääsny aikoonani inssiajostakaan kerralla läpi. Sitei kerrota niille(kään).