Kaks poijankoltiaasta jutteli joskus mennävuasina mummansa ruakapöyrän ääres. Olli osas sanua koo -kiriaamen ja Tuppu ässän.


Olli:"Katto äkkiä, pihalle tuli auto,ton Pattatti!!"
Tuppu:"Sei mitään Pattatti oo, son Passssatti!"

Syämistä jatkettihin ja onneksi Olli pääsi hetken päästä nokittamahan...

Tuppu:"Anna mulle haarutta!"
Olli:"Te mikään haarutta oo, ton haarukkkka!"


 Muistaako joku, ku oli Hotaa olemas, pussis oli intiaanin pään kuva! "Ota hota, niin ei pakota". Muistan vielä makunsakin, meillei ollu silloon äitillä kaapis asperiiniä. Asperiinikin oli niis ihanis annospaperiis, muistattako!? Sellaasis piäniksi taitelluus, KÄSIN taitelluus pakkauksis. Aah. En oo löytäny kumpaakaan särkylääkepussia, sopiis tuahon kollaasipöyrälle tosi hyvin.

Ihimeteltäväksi.

Kattelin eileen vanahoja vinyylilevyjäni, ei ne mihinään katees oo ollukkaan, mutta vähä niinku vain jäänehet vähemmälle huamiolle. Meinasin suunnitella levyjen kansista jotakin seinälle, mutta joutilahammis luki, notta "TV:stä tuttu"! Hitto, ei sitä mitä tahansa vinyylilevykantta halua tuhostaa ja ne jokka olis malttanu, niin tv:stä tuttu. On siinä jollakin välähtäny, ku sellaasen sanaparin on saanu tällättyä.Tv:stä tuttu...hmm...melkein tuankin vois ymmärtää, notta se laulaja oli omasta tv:stään tuttu.

Munkin vois tunnistaa tuasta iänkaikkisen vanhasta tv:stäni, valakoonen piti saara, niin valakoosen hommasinki, 20 vuatta sitten!! Fanffaaria ja paramparam, rummun päristystä....sillon sitte pian synttärit! Son ihana, aina vain ja melekeen valakoonenki viälä. Meillei oo oikeen tapana täälä pohojammaalla kehuskella ja ny mä sitä tv:täni tualla syätöllä kehuun, toivottavasti sei kuullu ja sano sopimusta irti. Myyjäkin silloon vastusteli mun ostoani, hoki, notta älä ny sitä, sei oo uusin. Mutta silloon ei ollu muita valakoosia saatavilla.

Mä tähän lopuksi höpäjän muutaki, mitä siältä kaapista löyty, vinyylien päältä. Vuaren 2007 joululahajoja iliman joulupaperia, kolome kappalesta! Ja niinku mä mettästin niitä kirioja lisää pari vuatta sitten, ku lujin vasta omaani ja ihastuun siihen! Ja mistään niitei saanu enää!  Kuka kumma niiton silloon kolome vuatta sitten tänne tilannu, hakenu postista, ottanu käärepaperista pois, maksanu laskun ja oikeen kävellen menny olohuanehen toisehen päähän ja pistäny kaappihin jemmahan, orottamahan joulua 2007?