Maalintekotilantees il-veksellä on ollu kuulemma ongelmia. Kamalaa, miten voirahankaan maalin teos käyttää jääkiakkopelaajia, luuulis notta maalikaupat olis enempi asiantuntijoota maalien valamistukses. Ja sitten on kamalaa, ku nei anna kuulemma yksinkertaasia syättöjä maalin eres, il-ves oli jääny jo 4:s ottelus iliman maalia. Ei taira kestää isältä poijalle sellaanen maali. Nehän vois antaa vaikka kaksinkertaasia tai monimutkaasia syättöjä yksinkertaasten sijahan. Mustolis pitäny tulla jääkiakkohon valamentaja. Alakas kuulostamahan taas siltä.

Minen oo urheeluvastaanen. Huh, pois se musta. Mäkin oon ollu kova urheeluihiminen…muutamia kiloja sitte. Olis kauhiaa, jos joku selostaas rarios tikkuajista niinku nua urheeluselostajat teköö toisenlaasen harrastuksen omaavien harrastuksista: Silimukooren luannis epäonnistuttihin aivan täyrellisesti, joten vanttuhun teko keskeyty ja taas pärvötettihin luantisilimukoohin asti. Eikä mikään lankavalamentaja saanu tikkuajia aisoohin vaan annettihin tikkuajille punaasia korttia, joita ne rumaaset alakas tuunaamaahan ja virkkaamahan varootuskorttien reunuksihin rapuvirkkausta. Jäähypenkillä alakoovat heilutella puikkoja.

Hehkulamppujen teko kuulemma loppuu, mutta ny
Mansikki oli lukenu jostakin, notta niitä alootetahan myymähän uurestansa saunalampun nimellä. Enerkialamput ku ei kestä kuumis tiloos. On sekin eräänlaasta kiartua se, lamppulain kiartua.

Saunasta tulikin miälehen, notta mä löysin roskakorista kerran oikeen kivan vanhan alpakkaasen kauhan, sellaasen oikeen kiisselikauhan. Mä innostunu siitä ja päätin korottaa sen het Omaksi Löylykauhakseni! Järki sano heti, notta laitappas sen vartehen narusta sellaanen kiva punottu suajus, nottei näpit pala. Tein niin. Voi ku tuli kiva.

Eilisillalla lämmitin saunan ja vein löylyvettä vanhalla pikkuruisella emalisella pesufarilla lautehille. Kaikki sellaasta nostalkista touhua ja tavaroota. Aah! Ku sauna oli kuumentunu oikioohin lukemihin, menin ja pössähdin istumahan hämäränhyssys lautehille….

Auts! Puan alle jäi löylykauhan kuppiosa, jotei oltu millään narulla suajattu. Arvaakkaapa vaan oliko se KUUMA! No, mua ei olisi huvittanukkaan istua kauhian kauvaa löylyys. Kaikkia tyätapaturmia ja melekeen palovammoja ei nuan vaan lähäretäkkään lääkärille näyttämähän. Saunominen meni päin puata.