Niin...vuasi lähestyy loppuaan ja pitääs kait summata, mitä viivan alle on jäämäs. Ainakin yhyren pikkuusen poijan syntymä. Siinä vissihin sitten ne tärkiemmät tulikin.

Mistä toteamus "yks hailee, ykshailea" tuloo? Johonakin elokuvaskin, ulukomaalaases, sanottihin jotakin sen suuntaasta. Notta olis niinku kansaanvälisestikin käytetty sanonta. Sen vois sanua näinkin EVVVK; ei voisi vähempää kiinnostaa.

Että usko kuinka kivaa oli teherä joulupäiväniltana puuvillalankojen lopuusta tiski- ja pölyrättejä. Vain ittelle. Ei kellekkään muulle. En ajatellu yhtään 1700-luvun markkinaa, en käsityämessuja enkä Takataskun jouluja. Virkkasin ja virkkasin. Niinku ny mä PÖLYrättejä tarvittisin!? Höh. Ku ei sormeele pöyränpintoja, niin ei pölyjä havaattekkaan. Tiskipöyräskin on viälä linnunkakkujen rasvaa muistona kiivaasta joulunalustöistä.

Niin, oon jo joskus toimitellukkin, kuinka toivottelin kerraasti asiakkahalle, notta oikeen hyviä joulun aluushousupäiviä ny sitten vaan, ku piti sanomani notta joulunasluspäiviä.