Tämä blogielämä on tuonut elämääni monta uutta tuttavuutta ja virtuaaliystävyyttä ja kirjahyllyyni heidän itse kirjoittamiaan kirjoja! Yhdessä näistä kirjoista (dekkarissa) seikkailee Vilukissikin!

SusuPetal, Una Reinman, Riitta, Nettimartta, Kaisa (sivut löytyvät kyläpaikka -listastani)...ja nyt viimeisin kirjalöytöni on Kari Välimäen Todensanat -kirja!

"Mies ja nainen ovat häämatkalla, mutta millaisella! Metsä näyttää peikkomaisen puolensa, vaikka mies ei haluakaan nähdä asioita samoin kuin vaimo. ”Todensanat” saa lukijan hytkymään naurusta: niin totta, ja samalla silkkaa satua. Välimäen lyhytproosa kunnioittaa absurdin perinnettä. Tarinat töytäisevät lukijan ajattelemaan isojen tapahtumien taustoilla vaikuttavia pieniä tekijöitä ja kyseenalaistamaan totutun. Välimäki liikkuu sujuvasti miehen ja naisen välisissä kohtaamisissa, pohtii tulevaisuutta ja saa arjen näyttämään luovan leijuvalta. Kaiken läpäisee omintakeinen, viisto huumori."

kansi_todensanat-1-normal.jpg
Aioin itse kirjoittaa lyhyen referaatin kirjasta, mutta vaikka olen aina pitänyt helppona ammattina kirja-arvostelijan työtä, niin joudun muuttamaan mielipidettäni. Ei se mikään helppo ammatti olekaan! Vaikka miten äsken kirjoitin Todensanat -kirjasta mielipidettäni ja tuntemuksiani, niin sain aikaiseksi aina vain sanan TYKKÄÄN! (Joten lainasin ylläolevat sanat Osuuskumma.fi:n sivulta. Jos joku haluaa saada Todensanat omaksi, voi pyytää lähettämään sellaisen.   Peikoltakin saa kysyä.)

Isopeikko osaa leikkiä sanoilla, luoda mielikuvia, kääntää sanat ja asiat päälaelleen ja sitten halkoa ne ja pilkkoa uusiksi. Suosittelen. Sanavaroja, varasanoja!

Isopeikko: ...pitkät ja pienet tarinat torjuvat liikaa vilua .... PÖÖ!