iitaa%20028-normal.jpg

Käsityöliike Lankasissa Varkaures törmäsin näin nättihin mekkohon. Sitei kyllä oikeen ny munkaan passaasi sanua kletuksi, vaikka ne meillä päin klettuja onkin, kaikki hianokkin.

iitaa%20026-normal.jpg

Siinä mekon tekijätärkin, taiteen maisteri ja lankanisti juhulamekkonsa kans. Anna-Kaarina pyysi mua arvaamahan, mistä mekko on tehty. Tuteerasin tosi tarkasti...eräänlaisten kukkasten väli oli ohuenohutta lankaa, sen tunnistin melkein heti. Mitäs noi kukkasia muistuttavat ny sitten onkaan...?

Niin siinä kävi, ettei tämmönen, toinen lankanisti ja riepunista, hoksannu sitten millään. Nättiä ja pehemoosia olivat. Yritin selevitä tiätämättömyyrestäni mutisemalla, notta kunnon alusvaattehet tuan alla tuloo olla eikä mikkään stringit, nottei pua paista läpitte.

Kun näitä kukkasia oli siirretty muutossa, niin laatikon pääs oli lukenu looran sisältö. Vuosien keräilyjen tulos oli yhres laatikos. Muuttomiäs oli tuteerannu tarkasti laatikonpäätä ja torennu sitten, nottei hän kyllä koskaan aiemmin oo muuttokuarmas nähäny sellaasta laatikkoa, johona olis lukenu ... nukkasihdinnöyhtää.