Moon ny teheny näitä ja siinähän tarvitahan pähkinöötä, omppuja, siämeniä jos jonkinlaasia.

Mullon tapana säilyttää isua auringonkukkapussia takkikomeros, just siinä toiseksi alimmalla hyllyllä vasimella. Toises pussis on pähkinöötä ja kauranjyviä. Se pussi kyllä pian alakaa hohoottamahan tyhyjyyttään. Täs vaihees sanoos, notta onneksi.

Hajin ylähyllyltä isua laukkua, johona olis hyvä viärä tavaraa Takataskuhun. Palio kerrallansa. Jos vaan olis mitä viärä, no, se onkin jo toinen tarina se.
Jouruun nousemahan emännänjatkolle, sellaaselle korkialle lavittalle, johona on portahakkin. Minen kiipiä enää nykyään aivan ylimmääselle rapulle, ku siältä aina pääsöö niin nopiaa alahan. Joskus kolmoissalkkovilla kiärtäen tai jopa suarin vartaloon kerienki.

No, menin seisomahan vaan siihen keskiportahalle ja sain verettyä laukun alahan (ja palio muutaki...hitto). Kevyesti(?) sitten tulin alahan nätisti ja näppärästi, jossen sanoosi jopa viahkosti. Minen ymmärrä vaikka  moon niin useen peljästyny perseettömäksi, niin kuinka siinä peräpääs voi olla tavaraa viälä niin runsahasti. Toki sillon ollu hyvä istua.

Kumarruun ottamahan sitä purotettua isua laukkua laattialta (muut puronnehet tavarat potkiin jalaallani orottamahan myähempien aikojen siivousherätystä)...

Persusta jumiintu hyllyn alle, jokon vaan pistettynä pirekkehillensä (joku päivä laitan sen kiinni, son ens vuaren asia). Niin, persusta jumiintu sinne alle ja kuitenkin ylähäppäin oleva nousuliike jatku...
sitten kuulu iloosta ropinaa...

Ziljoonabiljoona ja yks siämentä oli laattialla, kengis, sanraaliis, ainotossuus, sivulle potkittujen tavarootten seas...ekan kerran mä olin aivan totinen. Ja jopa hiliaa. Knapitkaan ei silloon kerran aiheuttanu näin suurta hiljaasuuren retriittiä.

Poistuun vaan takavasimelle ja ulos komerosta. Suljin hiljaa oven peräsnäni. Molin niinku en olisi kuullu en havaannu mitään.

Ziljoonabiljoona ja yks hitutuksen aihesta...non ny siälä. Joku komia päivä vaihran imuripussikokoelmahyllystäni tyhyjän pussin imurihin ja imurootten ne taltehen. Yhyret kengät on kyllä viälä pakko tälle aamulle tyhyjätä.