Käy hammaslääkäris ja menetä joka kerran jonkinasteesesti oman kehos, varsinkin pääs hallinta. Asentohuimauksen omaavalle ei oo hammaslekurin makaavat lavittat tarkootettu. Ei niin.

Ei riitä sekään vanhenemisehen, että alakaa pikkuhiliaa olla jonkun muun hampahat suus. Vanhemmiten ne rupiaa olemahan hammaslääkärin käsityän tuloksia. Hammaslääkäristäni on tullu mun kansnani niin ku käsityäläänen, saa muatoolla mullen uusia purentahampahia. Aina on jostain päin suusta pala hampahasta karjalanpiirakan tai voikkuleivän päällystänä. Oman leivän, ei hammaslääkärin.

Varasin ensin 25 min aikaa, että ehrin kävellä lekurille ja aikaa menikin torellisuures 6 minuuttia. Onneksi hammaslääkärin orotushuanehen teeveestä tuli kirkonmenot. Aika outua, tapaako niitä tulla maanantaisinkin? No eni vei, ei tullu eres käsityätä följyhyn mutta ehrimpäs sitten parin nuarisua erustavan isän kanssa jaaritella ilimoosta aika kattavasti. Ihastelin sitä, kun nekin jo puhu, jotta ennen oli niin ja niin. Molin luullu, notta vain mä toimittelen niin. Että vain mun nuaruuresnani oli niin ja niin.

Hampaasehen tehtihin puuttuva palanen. Tiäsin koko hoiron aijan, ettei taaskaan mun ylösnousuni hyvähän pääry. Ensin oli suu täynnä imuria, poraa ja lekurin sormia ja sihtikurkkuuselle sei oo häävi olotila sellaanen. Yäkkäsin mennen ja tullen. Halusin vissihin olla piremmän aijan siinä lavittas. Lopulta lekuri sano, notta sen on kyllä ny pakko alentaa tualinselekämystä. Sanoon, nottei se halu hyvähän pääry.

Pääsin lähtemähän siältä aika viksusti, vähä istuun ensin lekurin huanehes lavittalla toimitellen (taas ilimoosta) mutta mua alakaa aina teherä niin isoosti pahaakin, kun pääs viiraa. Lopulta sanoon, notta tee töitäs ny vaan, minen pystykkään viirookseltani toimittelemahan.

Kengät sain tuulikaapis justihin ja justihin jalakoohini. Pyärrytti niin. Kävelin kotia sellaasen vajaan kilsan matkan niinku kaharen romillen juavustilas. Heitti, huimas ja teki pahaa. Ei menny sakat korvienvälis paikoollensa vaikka olin käännelly päätäni kenkien laiton aikahan aina jonkin verran joka pualelle. Tottapa nekin sakat on jo kostioota nottei meekkään niin vain välikorvas kivasti pualehen välihin. Saatoon taas aiheuttaa tutuulle kivasti toimittelemista...siälä se ny eläkelääsenä kulukoo jo maanantaiaamupäivällä juavuksis tai pahas krapulatilas.

Kiva olla. Kiäli lipoo "ehiää" ja siloosta hianua hammasta ja pääs huano juavustila. Vähä niinku olis toinen jalaka saunas kuumalla kiukahalla ja toinen jalaka kylymäs löylyvesisangoos.