Meinaan lähtiä alennusmyyntiihin. Ennen joulua en keriinny mikään ja jos olisinki, niin olotila laitto vastahan. Ja ny on menny koko vuarenvaihret melekooses lunssas ja ny vasta alakaa vaikuttaa taas siltä, nottei pahaa mikään tappanu. Vahavisti vaan. Harmi vaan, ku se vahavistuminen tapahtuu aina leveyssuunnas.

Meinaan ostaa tikkuamispuikot.

Olin täs yks luminen aamu parvekkehella koriaamas lyhyrynlamppuja ja luulin olevani yksin koko lumises tianoos. Siinoliki parvekkehen alapualella pihas tilaasuuttaan orottamas lumitraktori. Sellaanen piäni ja pippurinen vehejes. Miästen vempele. Äänestä päätellen. Jos mulla olis ollu kakkahätä, ku se ampaasi vonkuen liikkehelle, niin ei olisi enää ollu mitään hätää.

Jos ootta joskus nähäny tv:s sellaasia kiihrytysajokilipaaluja, johona pitkänsoikia auto ampaasoo niinku kumminauhasta päästettääs irti liikkehelle tuhatta ja sataa. Niin tämäki lumitraktorihyväkäs oli sellaanen.  Se sai heti vauhrin allensa ja vonkuen painalsi eteheppäin ja samas kiataasi etukuarmaajan kovahan jäätynehesehen pihahan ja anto mennä! Siinä vain kipunat sinkooli sepelistä ja vonkuna muuttu vinkunaksi ja ujellukseksi. Erilaasten äänten vyäry sinkooli kerrostalojen seinistä seinihin.

No, ei tarvinnu kuluttaa kenekään heräätyskellon patteria taikka häiritä kännykän heräätyspualta. Mukavaa kuunneltavaa. Tottatotisesti.

Miätiin hetken aikaa. Lumet pitä saara pois ennen töihin lähtöämme, son totta, muuten haukuttaas auraajia ja aurauksen kellonaikaki on silloon useen aniaikaasin, sekin on ok. Mutta se ääni! Sillei vissihin voi mitään?

Kuuhunki mennähän, mutta miästen konehis pitää olla ääntä, pauketta ja meteliä, muuten mei uskota notta tyästä tuloo täyttä totta. 

Niin. Meen ny ostamahan tikkuamispuikot. Ostan sellaaset, jotka alakaa heti vinkua ja vonkua, ku starttaan ekalle kiarrokselle ekalla silimukalla, varsinki nurjien kohoralla ne suarataan paukkuu ja ulovoo. Sais istua soffalla oranssinfäriset kuulosuajaamet pääs, ku niin olis tyän ääniä. Kuulis kaikki huushollis, notta akka teköö tyätä! Oikiaa tyätä. Silloon ei passaa häiritä ja kysellä, koska syärähän.