Vilukissin uutishuanes ei ota isoosti kantaa ilimastonmuutoksehen. Vilukissiä kun ottaa siitä puhuminenkin niin pannuhun nottei paremmasta väliä.

Meillä hoetahan, miten väärin saunaa esimerkiksi lämmitetähän, tuloo ilimakehään kaasuja jne kaikensorttisia päästöjä. Mä teillen pian päästöt näytän!  Ja sitten appajee...Venäjän maalla räjäytellähän ammusvarastoja taivahan tuulihin, notta on ilimakehä täynnään yhtä sun toista ja Siperias poltetahan Pelkian kokoosen maan mitalta mettää, kolme milioonaa hehtaaria! Onkos ne ny sitten oikeen poltettuja, mitäh häh? Kysyn vaan! Siinä kalapenoo meirän saunamma ja muut päästöt.

Ei oo tupla patukakkaan enää samoja ku ennen. Nimekkin mitä ouroompia...Tupla double layer caramel...anna mun taas kaikki kestää. Jos äitini elääs, veisin sille yhyren ja kysyysin notta mitäs täs lukoo! Noh, se saattaas ymmärtää tupla sanan ja karamälli. Ennen ne sai aukikin hyvin, ei tarvittu tuteeraamista, notta oliskos jokin valakoonen nuali, joka viisaas aukaasukohoran. Ei mitä vähä. Melekeen sakset ne olla pitää följys, jos meinaat niinku auki saara. Mutta mitäpä ei himonsa etehen tekisi.