Meirän puheis on melekoosen outoja sanapareja. Joskus outoja pareja on yhyres oikiaski elämäs, mutta son jo eri asia se. Outolintu, sellaasen kuvaa minen oo löytäny lintukiriasta, enkä tiärä kuinka se sirkutteloo. Mutta kaksjalakaasia outolintuja kyllä tunnen ja tiärän. Joskus tunnen kuuluvani siihen lajikkeesehen. Joskus? Aika useenki. Kameraki viälä karoksis. Huakaus.

Minen muista enkä joura tarkistella oonko mä jo toimitellu täälä umpimähkästä? Noh, umpimähkään itte useen praataan ja joskus tuloo lährettyäkin umpimähkään johonkin. Useen tuloo puhuttua asian viärestä tai sivusuunsa ja ainakin puutaheinää. Sivusuu on varmahan viteehinsä tos suupiäles. Tästä tuli miälehen, ku kuulin kerran jonku sanovan jostakin, joka oli tositosi pahalla päällä, notta sillä oli jo v... toises suupiäles tullessaan. Mutten mä havaannu kyllä mitään sen näkööstä sen suupiäles... Sammakootaki voi loikkia suusta pihalle.

Tuasta tuliki miälehen, notta Pyry 2,7v on ikänsä kuullu mun ja äitinsä laulavan yhtä lasten laulua…ny se reppana luuloo, notta pihalla on muuramuurahaisia, hämähämähäkkejä ja heinäheinäsirkkoja. Hyvin aivopesty poijankoltiaanen.

Joskus menöö asiat täysin mettähän tai niistä tuloo susia. Moni nainen voi olla töissään ja osaamisissaan hyvinki moninainen. Miäskin voi olla moninainen.

Onko erinomaanen paree ku pelekkä omaanen? Edesmenny on kuallu tai ainaki lähteny aikaasemmin ku mä, hyvä ku on edes menny johkin. Edeskäypä on menny jo ereltä tai sen jokin asia voi olla edes käypä johkin. Leikkaisn kynteni, nottei sanota pitkäkyntiseksi.

Kaukaa haettu…tavara voi olla pitkänkin matkan takaa haettu tai ajatus olla melekoosen utopistinen, kaukaahaettu. Joskus kaukaahaetusta ajatuksesta saa hyvän aasinsillan seuraavahan asiahan. Löylynlyämistä minen puhu mitään, niistoon jo joskus aikaasemmin puhunu. Jossei oo asia kaukaahaettu niin sitten sillä voi olla lyhyet jäljet. Lyhytkinttuusellakin voi olla samanlaasia ongelmia.

Pitkäpenkki ei hoksaa lähtiä kyliltä kotia ellei oo taloohin pitkäksi penkiksi alaannu tai takkavalakian jäläkeeseksi pitkäpenkiksi. Ei pala muiren puiren mukana vaan jää yksin kitumahan. Jossei pitkäpenkki hoksaa lähtiä kotia, niin ei sitä useen hoksaa teherä pitkäpiimäkään. Joku voi olla pitkäpiimäänen puhuessaankin, ei tuu lasta ei p..kaa, vaikka kuinka toimittelis.

Niinku ny ei tästäkään.