Laitoon eilisiltana alakerran vessanpyttyhyn sellaasia viämärirakehia, vaikka tiäsin, notta laattian alla täytyy olla joki rakenteellinen vika, ku sei toimi. Laattia kyllä toimii muttei pytty. Taisin laittaa rakehia aika palio, ku menin sitte huuhtomahan, niin siälähän ne rakehet oli pytyn pohojalla kivasti paakkuna.

Mä taas olin niin viisas, notta otin raepaakun pytystä käteheni ja samas tiäsin murtaessani paakkua piänemmäksi, mihin mekanismihin sen vaikutus perustuu. Poltin kämmenpohojan ja käsivarteni. Kiva juttu. Soli vähä niinku lipiänoloosta. Toki mullei olisi ny oikiaa kättä tai ei ainakaan nahkaa, jos solis ollu lipiää. (Kas ku en tukkinu naamaani ja silimiäni pyttyhyn.) Yän aikana punaasuus on liäventyny mutta viälä jäläkiä näkyy. Onneksi ei oo kesä ja lyhythihaasten aikakausi. Minen sitte tukkinu käsivarttani pyttyhyn, mutta en tajua viäläkään, miten kummallista se aine oli, se osas polttaa 40 sentin pituurelta vaikka paakku oli vain kämmenpohojas.

Mua vähä vaivaa, ku ny on liikkehellä sellaanen menttaliteetti, notta kaikkia vanhoja asioota saa ja pitää krökytä. Vanha kansa sano jo aikoonaan, notta joka vanhoja muisteloo, sitä tikulla silimähän. Ny on aina jotain hampahankolos, joka vaatii kiven kovahan ilimitulua, varsinki kirian muaros. Niinku ny tua 70-luvulla ollehet mahrolliset roopinkiasiat. Hiihtäjälekenra on siitä jo vetäny hernehen klyyvarihinsa. Yli 4kymmentä vuatta sitten tapahtunehia asioota. Rikosetkin on jo siinä aijas vanhentunu. (Paitti ei selevittämättömät murhat.) 

Muakin vaivaa ku mä silloon 70-luvulla pirin sellaasia polovesta leveneviä housuja ja uusihin farkkuuhinki laitoon leviähän kohtahan nappirivistön ja tramppasin pitkät housunlahkehet rikki kantapään alta vaikka äiti kiälti. Uuren farkkutakkini selekähän kiriootin isoolla kiriaamilla CCR, kuulakärkikynällä. Sei millään mäntysuavallakaan pesus lähteny. Mutta äitiltä lähti ilimoolle isoo huuto. Ne aijat on ollu ja menny. Enää en kehtaasi kylille lähtiä levenevis pultuus saatikka jonkin orkan nimiä seläsnäni. Mä iso tyttö jo oon...eikö ny voitaasi antaa vanhojen asiooren olla.

Voitaas toki kokeella kirioottaa historia uusiksi!