Tällä ikää jo monasti kuvitteloo kaiken nähneensä, mutta son puppua se. Kotomaan kiartoajelulla löysimmä piänen ja vanhan kauppapuarin! Kaupas oli näyteikkunat oven molemmin pualin; toises oli säleverhot kiinni tivihisti ja toinen oli näyteikkuna. Siinoli esillä vessapaperipakkauksia! Niitähän tarvittoo aina. Istuun hetken autos ja miätiin, notta mitä teherähän, mentääskö sisälle vaiko suariuduttais äkkiä matkoohimma. Uteliaasuus voitti! Päätin, notta kysyn tomaatteja.

Persustas toki palo, notta nuan vanhas kaupas täytyy olla vanhoja knappia, pitsiä ja muuta ikiaikaasta, jotei muualta saa. Eheriin jo muarostaa sialuni silimin ihanan näkymän vanhoosta hyllyystä, laatikoosta ja lokerikoosta ja laskin miälesnäni, notta kuinka palio saa tuhulata knappiihin. Vai ostaasko heti koko varaston pois.

Seisahruun niille sijoolleni, ku astuun puatihin...ei mikään raitis ilima, mutta eihän vanhas ihanas puatis ny voikaan olla, muuta ku menneesyyren havinaa. Silimät tottu pian sisätiloohin; laatikollinen täysmustia banaaneja, tuahon mäkään en pysty, vaikka ruuanlaitos ja leipomuksis harrastanki karsinokeenin käyttyä. Myyntitiski, jonka takana seiso iäkäs täti ja hyllyjä maasta kattohon asti...orotukseni oli viälä isoo, vaikka takaraivos häytyskellot soi, notta tää on vähän niinku isoo vitsi koko juttu makkaratiskeineen.

Hätäännyksis sanoon ottavani kilon tomaatteja. Tärin laittaes tomaatteja paperipussihin silimäälin hyllyjä ja antiaan...mikään ei pistäny silimihin. Muuta ku se, notten olisi ostanu irtomakkaraa siivuutettuna pariasataagrammaa millään ilivehellä.

2,40 sano täti. Maksoon pois ja sanoon sitten, notta orotin, notta näin vanhas kaupas olis vanhoja knappia ja pitsiä.

Täti ilostu ja sano:"Joo, vanhoja knappia ja pitsiä!"
Mä:"Siis, ihanaa, onko vanhoja knappia?"
Täti:"Ei meillä ole."
Mä:"No tuata, olisko niitä vanhoja pitsejä?"
Täti:"Non hianoja!"
Mä:"Onko teillä vanhoja pitsejä??"
Täti:"Ei meillä ole."
Mä:"Olisin kiinnostunu vanhoosta pinniistä ja hiusneuloostakin."
Täti:"Ei meillä ole."  
Mä:"Olisko vanhoja Tyämiäs tai Saimaa tupakkiaskeja ja tai holkkeja? Täti totes, että niiton aika harvinaasta löytää vielä nykyaikana, vain näin vanhoos kaupoos saattaa viälä olla. "
Mä:"Ihanaa, onko teillä niitä?"
Täti:"Ei meillä ole." 
Täti:"Painonappia."
Mä ilostuun:"Mitä! Onko teillä vanhoja painoknappia??!"
Täti:"Ei meillä ole."

Melekeen oli.