Vilukissi elikkä Nti Marple täälä miettii, notta minkä klassisen musiikin ottaas omaksensa, jos niinku teköö muutakin kuin pyörittää uutishuanesta. Jos vaikka niinku tutkii jotain asiaa tahi seikkaa, niin jokin klassinen musa tulis olla. Niinku muillakin tv-sariojen poliisiilla. Sellaanen musiikki oli jo komissaario Morsellakin ja Wallanderilla. Ny sitten on Erikoosryhymä Köln saanu uuren vetäjäpoliisin ja silläki soi aina kuullokkeisnaan klassinen musiikki! Hianua ku mikä.

Meinasin pyärtyä ku alootin kattomahan ja tyhjäämähän rikipoksiani, tai en mä jo silloon tyhjäämisehen meinannu pyärtyä, mutta ku aloon kattomahan suamalaasta rikossariaa Vares, niin eiköhän sekin kuunnellu Moortsarttia! Anna mun kaikki kestää! Miikä siinon ny, ku jotenki pitää saara jonkun ammattiryhymän jotain tasua niinku nostettua tai ainakin muutettua. Tai ei kai se klassinen musa ny sivistyksehen tai hianosteluhun liity mutta ei oo palio toisinkaan. Minen oo kyllä ollenkaan isoosti sivistyny tahi en ainakaan hianosteleva mutta klassinen musiikki kyllä isköö aina toisinansa kivasti. Riippuu miälialasta.

Mutta mitä nua poliisisariojen kirioottajat ny hakoo tualla, ku jokaanen tutkija kuunteloo muka klassista? Kellään ei soi Deep Purple, CCR eikä Siltsu taikka Danny. Taikka Järvirario.