Eilinen roskisryykkarireissu meni hyvin mutta vähän kuitenki niinku mönkään. Ei tullu lanka- ei vetoketjusaalista. Tuli vain 5 parsinneulaa ja 1 rautaanen vetoketju. Hyvä niinki. Palio meni pakastusrasioota, keramiikka-astioota, uunivuakia justihin äsköön roska-autohon. Mutten mäkään ny voi olla kaiken pelastaja. Eres hamstraajakaan. Riittää ku parvekkehella on ne ikkunaklasit. Ja kukkaruukku poikineen.

Olin eileen oikeen äänikuvis; kattomas "Kuninkaan puhe". Jestas ku soli hyvä ja hyvin tehty. Englantilaaset osaa.

 

Färjäsin eileen koko iltapäivän lankoja. Meinannu äänikuvihinkaan oikeen keriitä. Ja pesin keittiön laattiaa, seiniä, mirkoaaltouuneja, kaapinovia, vessan seiniä, laattiaa, lavuaaria, pesufateja...on se sellaasta hommaa. Ainaki näin hätähiselle akalle. Moon opiskellu färioppiaki, muttei siitä oo mulle palio ilua. Sei oo ku yks pläjäys väärää färiä, niin son siinä lopputulemus kerralla. Näköö nuasta turkoosinvihertävistä langoosta, vimppa satsi on melekeen mustaa. Samoolla färiillä. Aina ei voi onnistua. Kun eres joskus.

Seuraavaksi menöö pesuhun pellavaklettu. Jos troiskehet eres lähtöö pyykis. Kerranki niin, nottei rinnuksilla oo möövenpikin suklaajäätelyä.

  Meni oikeen tikku kynnen alle. Oli pakko alakaa pesemähän muavihanskojaki, muutoon olis aina menny paketillinen niitä per värjäyssatsi. Nämä ny oli heleppo pestä, oon oppinu saksalaasista poliisisarjoosta kuinka hanskahan puhaltamalla saa sen sormet töröttämähän aivan auki! Ei tarvinnu ku virutella. Johonaki päin tua viruttaa -sana on kletun piänenemistä vaikka pesus, meillä päin son huuhtelemista. Lääkepipetit ei näjy hanskojen takaa, niitä siälä on rivi kuivumas.

Käytän tuallaasia lääkepipettejä färin laittohon. Ku ei oo enää pikkuusia kakaroota, oon oikeen joutunu ostamahan näitä apteekista.

Ny pitääs mennä tekemähän piänemmäksi vyyhriksi kerinleheriltä kerinpuulle isoja vyyhtiä. Färjään vain kerrallaan noin 50 rammaa lankaa. Ja ostamani valakooset langat on 100 - 200 rammas vyyhriis. Sitten pitääs nuata färjättyjä vyyhtiä saara sen verran seleville, notta ne vois keriä ja ne pääsis pyärimähän kerinlehris.

Notta saan mäkin joskus äntihin jotakin. Imurista en mä ny sipise mitään. Siälä on sen letku taas kuivumas pestynä, lankojen viäres...