Pikkuneitien, Viljan ja Mesin, kynnet oli lakattu. Sitähän Pyry, 3v., ei voinu siätää, notta yks porukasta jätettäisiin moisesta kokemuksesta sivuhun.

  Mumman hengitys aivan kiihty, ku kuva tuli. En oisi uskonu, notta poika olis ollu sen aikaa aivan rauhas, notta sais kynsihinsä komiaa kesäästä punaa. Likoolle oli laitettu vain vaaliaa helmiäästä mutta kossipas olikin halunnu kunnon färiä. Noh, onneksi poika on vasta kolome vee, olis aivan toista, jos se 15 vuatiahana tulis näyttämähän mummalle lakattuja kynsiään.  (?)

Osaa poika itte meikatakkin:Ranskan ja suamen jääkiakkopelis oli ollu uusia ranskalaasia kasvoja jäällä. Olikohan ne ollu oikiasti iliman kruppia siinä jään päällä, ne naamat? Kuulin sellaasenki juarun, notta kotomaan joukkue olis tappanu jäällä aikaa. Hyi. Ei ihimekään, kun aika ei taharo riittää mihkään!

Mä luulin, notta jääkiakkojoukkuet pelaas mutta suami oli kaatanu ranskan joukkuehen, huano siinon sitten luistella, jos makuulta pitääs.

Sitten viälä sellaanenkin uutinen, notta meirän jääkiakkojoukkue olis pessy jäätä ranskalaasilla pelaajilla. Ei ihimekään, kun mua ei kiinnosta laattian pesut, mullei oo ku vileraa ja änriä ja muita rasuja.

Oliskohan prismas ranskalaasia jääkiakkoolijoota sinituatteiren hyllys? Olishan se ny mukavaa, ku avaas kotona siivouskomeron oven ja siältä hymyylis joku Alex-andre Rou-leau korkian mailansa kans.