Mikä siinon, ku pitääs olla oikeen ahkerana nostelemas mallinukkeja, koppia, paperipussia, keräämäs ja hinnoottelemas huiviansa käsityämessukuntohon, niin teköö kaikkia muuta ku sitä mitä pitääs? Aivan ku kouluaikoona siivos huanettansa taikka kiriootuspöyrän laatikota ku oli seuraavana päivänä koe. Sanoosin sitä melekeen jo tyän pakoolemiseksi.

  Mulla oli ollu teko-omenoota vanhan keittiövaakan päällä ja kerraasti Pyrypoika hoksas ne. Sei osannu silloon viälä eres puhuakkaan mutta tiäsi kyllä mitä laitetahan suuhun. (Se kyllä laitto siihen aikahan kaiken suuhunsa, mikä ei ymmärtäny erestä paeta.) Se kerkes iskiä piänet hampahansa kahtehen omppuhun ja voi sen ilimettä ku sei saanukkaan mitään suupalaa.

Mistähän sitte kirioottaas, nottei tarttisi mennä nostamahan mallinukketorsoa ylähyllyltä alahan? Lähtö olis messuja rakentamahan 10 persuksis. Sitä ennen tulis olla tavarat kasas ja naama pestynä.

Molin niin fletaanen eilisen illan, notten jaksanu kääntää teeveestäkään toista kanavaa vaan kattoon kaikki urheeluruurutkin. Joku oli kiältäytyny menemästä pelaamahan vaihtopenkiltä vaikkolis saanu potkimisvuaron. Oli ottanu nokkihinsa ku ei ollu päässy hiakkalaatikolle heti pelin aluus. Palakka oli pelaajalla milijoonia rahaa vuares ja siltikin...noh...sellaasella palakalla kai jo uskaltaa kiältäytyäkkin? Sukanvarres voi olla jo sen verran. Vaihtopenkki? Jessus sentäheren, sellaasilla palakoolla istuusin vaikka jokaasen päivän vaihtopenkillä, sato tai paisto. Ei hengästyysikkään.

Kuinkahan siitä(kin) lajista on tullu sellaanen, notta verenmaksu suus potkitahan ja sitten seliitellähän, ku peli ei kulje. Ei kulje ei. Valamentaja sano, notta seuraavaksi pelatahan postitiivista jalakapallua. Positiivista? Ku ostin Pyrylle pallon, minen hoksannu eres kysyäkkään, notta olikos tämä pallo ny sitten postiviinen vaiko negatiivinen?

Tähän aikahan monet mettästää hirviä ja jäniksiä mutta ny on uus mettästyslaji! Son sellaanen laji, johona ei kait tarvita saalihille pakastinta eikä lahtauspaikkoja eikä pyssyjäkään. Urheeluselostja sano, notta joku kuuluusa  jalakapalloseura mettästää neljättä sijaa.