Vilukissin uutishuanehella ei oikeen osata olla pualueettomia. Jos ottaa kaalihin niin ottaa kaalihin. Joskus lujaakin.

Vilukissin uutistoimistos kuunneltihin eileen valtakunnan toisen uutishuanehen uutisia, ja hermottuttihin. Jotenkin ottaa kaalihin, kun muina miähinä uutistenlukija (eihän se ny voi muutoon teheräkkään) kerto kuinka kiinalaaset rakentaa koko aijan isoja sota-aluksia. Toimetteli niinku kuuluus asiahan, notta sotalaivoja tuloo olla.

Kiinalaaset haastaa kuulemma Usan laivoollansa. Näyttävät notta pystyvät operoomahan kaukanakin kotua tankiillansa. Muiren mairen merillä. Justihin niin, kellä on suuree sankoo ja lapio hiatalooralla.

Miten voi olla, kertakaikkiaan miten voi olla, notta nyky-yhteeskunnas on tarvesta isoolle sota-aluksille jos piänillekkään? Onneksi mun ei trenkää mennä Kiinahan töihin, johtamahan sotalaivateollisuutta. Molisin heti vastahankahan ja toimittelisin, notta eihän ny mitään sota-aluksia voi tarvita eikä trenkää suunnitella, ku ollahan niin sivistynehes yhteeskunnas. Mut naurettaas pihalle iliman palakkaa.

Miksi me naiset ei oteta enemmän osaa yhteeskunnan rakentamisehen; me mennähän töihin kauppahan, pankkihin, vakuutusyhtiöhön, opettajiksi, sairaalahan ymv. Lehreskin luki, notta jos olis enee naiskoodaajia tietokonejutuus, niin olis asiat paremmalla tolalla perheitä ja lapsia ajatellen. Ohjelmia tehtäisiin ja suunniteltaisiin rauhanomaasihin asioohin ja yhteiskunnan pyärittämisehen.

Meirän sisäänrakennetut keenit pitää meitä hellan ääres kakarat kainalos ja miähet häärää isoommis asioos. Luuloovat, notta rahaa tuloo löytyä sota-aluksihin, hävittäjihin, poikkeusoloohin, pyssyyhin. Osaavat aivot teköö yrinohjuksia, joita Koreaskin pössäytellähän merille, aina vain lähemmäksi Usaa. Ja kakarat siälä näköö näläkää! Erittään rangaastavaa!

Meinasin kiroottaa notta toises elämäs moon sitten itte Ukko-Ylijumala ja näytän kuinka mailmanrauha teherehän. Mutten kirioota, son rianaamista. Sanon...en sano, en sano, sanon ny kuitenki notta miähet on viisahia, ku ne pyärittää tätä mailmaa mutta oikiasti ne on tosi tyhymiä. Ainakin ulukomaalaaset miähet.