Hipat ohitte, elikkä 1700 luvun markkinat. Väsynyt mutta onnellinen. Joka vuosi näyttää siltä, että yhä kauvemmin menöö palautumiseen. Mikähän siinä on?

Leevi, 4kk, tuli taivahanrannanmaalari Eijan elikkä mammansa kans kattomahan mua ja muitakin plokkaajia Lappeenrannasta asti!

Oli Eijalla taas vanaha kaffikuppikin följys mutta se jäi kortteeripaikkahan Orisbergihin, joten mei osata viäläkään ryystää talteriikilta! Toki yritinki toppuutella Eijaa ja sanoon, notta ajattele ny, mullon puhatahat (?) rinnuspiälet myyntikletusnani, ei näille ny voisi ripotella kaffia. Nottei se imu niskahan päin oo niin palio kunnos, notta viittä senttiäkään kaffi matkaas ilimatilas lautaselta suuhun! Eija totes vaan lakonisesti, notta olishan täs Leevin ruakalappo joukos, oltaas laitettu se leuvan alle. Oltaas me oltu näky, heh.


Täs meinas tulla panikkii yhyrelle jos toiselle. Pyry poika oli aivan liekiis nähressään pikkukoiria...ja ku sai yhyren sylyhyn, niin otti pikkuusta koiraa päästä kovalla otteella kiinni ja alakas nostelemahan vispaten koiraa ylös alas ylös alas ylös...

Mä näjin Mansikin, Vaiskain, Tupakissin, Iso O:n, Irenen, Akan, Helena Pohojalaasen, Sesilen, Olga Karikon, Tuuliksen (joka harrastaa nyk.vaan naamakiriaa). Ja monen monta plokilukijaa!  Ullalle ja miehelleen palio terfyysiä Kankaanpäähän asti!!

Motin muitakin kuvia, ku vaan näitä nuarimmaasten kuvia...ei oisi saanu hätäällä ei. Ei musta paparatsia tulisi. No, en minä sellaaseksi haluakkaan, minen pysyysi pystys toisen poloveni varas kuvaamas salaa enkä julukisestikkaan.


Täs on ny ne neitsytmatkalleen lähärös olevat jutut, jokkon AINA ollu katees, vuasitolokulla, tähän aikahan, ku olis markkinoolle tarvinnu lähtiä rakentamahan kojua! Jokkut varmahan muistaa, notta laitoon nämä kerraasti aluuspöksyloorahan ja sanoon teille, notta jos mä näitä viälä kysyn, mihinä nämä on, niin tiärättä sitten sanua mulle!

Mihkään en mä näitä tarvinnu! Mutta olipa ainakin följys! Ny nää pitääs sitten taas laittaa taltehen ja tulin siihen tuloksehen, notta viän ne tuanne aluspöksyloorahan takaasin. Notta tiärättä, ku kysyn käsityämessujen erellä syyskuun lopus, notta mihinä nää on!

Rautasahako? No, mutta eihän sitä koskaan tiärä mihkä sitä tarvittoo! Viimeksi leikkasin sillä kotona heinäseipähästä palan poikes!

Väsynyt mutta iloonen. Jos voi sanua: lopenuupunut eikä paikkakunnan mukahan: Lopen uupunut...niin oonko mä ny sitten isoonkyröönuupunut?