Vesijalaanjäljellä tarkootetahan valtiooren tai ihimisten käyttämää talousvettä ja kaikkien kulutettujen tuotteiren vaatimaa piilovettä. Vesijalaanjäläki voi muarostua sekä kotimaasesta että ulkomaasesta vedenkulutuksesta. Ja tähän perähän tv:s sanottihin, notta esimerkiksi riisin tuattaminen kuluttaa palio vettä, että pitääs kaupas kattua mitä osteloo.

Vesijalaanjälki...älä siis syä riisiä tai maissia, kun niiren kasvattamisehen on käytetty palio vettä! Moon voinu ymmärtää asian väärinki mutta hyväänen aika...ei ny sitten osteta riisiä eikä maissia ja sen sorttisia juttuja, pareehan se on, ku niis maas vesi riittää sitten paremmin niille ittelle, ei ne ruakaa halua myyrä ja saara sen kasvattamisesta palakkaakaan. Höh.

Toki mä ny tajuan vedellä läträämisen, notta sitä pitääs vähentää eikä olla vain ihan jouten kyykkyasennos suihkus, niinku vanhin tyttäreni joskus murkkuiäs oli...kysyin hämmästynehenä, notta miksi ihmees soot siälä kyykys ja kukaan muu ei pääse suihkuhun! ...no kun oli niin kylmä, oli vastauksensa. Soli oikiaa vesijalaanjäljen jättämistä se.

Mutta että sekin, ku vähävetisis mais tuatetahan ruakaa, jota monet meistäkin osteloo, niin meirän pitääs täälä joka kauppareisulla miättiä, notta ostanko vaiko enkö ja jättää ostamatta. Mitä siitä enää kukaan hyätyy, jos ne tuatteet jää kaupanhyllylle ja kauppias ei enää sitten tilaa riisiä, tuntuukohan se kivalta riisinkasvattajassa?

Sain puhelinsoiton viarahasta numerosta, useenkaan en niihin eres vastaa, mutta kuinka ollakkaan vastasin: "Onneksi olkoon! Hyvä, että sain Teidät kiinni, kuulutte FINALISTEIHIN!"

En saanu sanaa suustani...apua...koko elämäni kuluki nauhan tavoon tuasta silimieni ohitte....kuka mut on johonki kilipaaluhun ilimoottanu?! idolssihin, tähtösihin viirakos, sokkokokkihin, näkevähän kokkihin, kätevähän emäntähän, peleko kertoomehen...apua?! Kysyyn sitten, notta mitä ihmettä, kuka...?? Huhhuh....mä olinkin vain lehtifirman loppufinalistien? joukos ja olisin saanu tilata kotiliäsileheren tositosi halavalla, kotiliären, joka mulle jo tuloo ennestäänkin.