Oletetulta siivouspäivältä pongattuja juttuja.

En ihan isosti keräile vanhoja Arabian astioita. Muistan iäti yhden  antiikkikauppiaan sanat, kun kysyin Papukaija -kannua:"En minä vaan tajua, miksi akat hyppää Arabian astioiden perässä! Muoteissa tehtyjä astioita! Niin kuin nyt Papukaija -kannukin! Mutta onhan niistä helppoa pyytää vaikka mitä, ja sehän sopii minulle."

Yritin sopertaa, kun varmaan moni hakee jotain tietä takaisinpäin lapsuuteen ja onhan ne kotoisiakin, oma äitini hävitti suolasalkkarinkin...Mutta niin kuin olisin kaalinpäälle puhunut. Papukaija kannua ei ollut sllä hetkellä. Nykyään etsin juttuja vain kirppareilta. Siellä ei kukaan motkota.

Raija Uosikkinen (Arabia 1949-1964)
kupin nimestä ei isosti tietoa, Emilia: "äidinkuppi, isänkuppi"? Toki noiden nimellä on olemassa aivan erilaisetkit Arabian kupit, Uosikkisen suunnittelemat.   

sekalaista2014%20017-normal.jpg                                                  

Arabian Maisema, 1960 lukua, malli: Reinhard Richter. Näitä kuppeja on enää nämä jäljellä. Olivat joskus vuonna viisi käytössäni ja sitä rataa...katosivat. Iso huokaus.

sekalaista2014%20015-normal.jpg

12b728d7bf741bb70ac38c7afd0a33e2-normal.

Kaj Franck: Irtopää-Kissa. Koristelija R Uosikkinen?

sekalaista2014%20014-normal.jpg

Kynttilätkin viihtyvät Arabian vanhoissa kupeissa. Ainakin toinen on Kesäkukka nimeltään. 

sekalaista2014%20022-normal.jpg

Tämä kuva ei ole tuon valmisruoka-aterian takia tässä. Vaan takana on R Uosikkisen vanha kahvipannu.

Muita Arabian posliinisia kahvi- ja maitokannuja, kastikekulhoja, voipyttyä, kiisselivateja, sokerikkoja ja kermakkoja, kahvikuppeja aioin myös kuvata mutta olisi pitänyt nousta tuolille.