Meillä kaikilla on kaarderoopis kaikennimisiä klettuja; pitkiähousuja, tunikoota, t-paitoja, jakkuja, pualihamehia, pitkiähamehia, pikeepaitoja, kauluspaitoja jne. Mullakin on joitakin noista ja sitten mulla on viälä vihapitojakin. Vihapitoja on joskus liikaakin, joko het ostamisen jäläkihin tai sitten vaan muutoon vihapirooksi tullehia.

Sähköpostihin tuli taas jokin tarjous, viag-rex tai jotain siihen tyylihin, uus viak-ra luulen mä. Se lupas mulle, notta viakrexilla saisin aikahan isomman, kovemman ja kestävemmän peniksen heleposti - ilimaaseksi olis saanu jotakin suurta. Sitten joku Salarakas kysy multa, notta haluaasinko salasuhretta luattamuksella? No, en halua, en epäluattamuksellakaan. Minkähänlaasilla listoolla moon, ku tuallaasia mainoksia tuloo?


IMG_0134-normal.jpg

Näyttääs niinku se seisoos lasijalakojen varas (ei Timo, vaan tää onales), ei se seiso, se makaa kyljellään. Pituutta (iliman viak-rexiäkin) 50 senttiä. (Pöytä (äitin ja isän kihilalahja vuarelta 1946 tai sinne päin) näyttää kauhian pölyyseltä, saattaapi se sitäkin olla, mutta on se kolhujaki saanu vuasien varrella, siinä esimerkiksi näkyy eresmennehen apteekkarin kaffikupinkin jäljet. En keherannu sanua silloon, notta pöytä on just lakattu, älä ny hyvä täti laita kuumaa kaffikuppias suaraan pöyränpinnalle vaan laita asetille, mutta minen saanu sanottua...yks pöytä ny sinne tänne...)

IMG_0136-normal.jpg

Pötkylän sisällä on aivan kuin lasikuppia. Kuinka ne on sinne saatu, sitei tuasta näy, tottapa niiren päälle on puhallettu tua lasikuari. Ny en tierä liittyykö tämä onales juustontekohon. Tää voi olla vanhalta lopetetulta meijäriltä löyretty, johonkin juuston tai voin tekohon liittyvä tutkimusonales.

Täälä meillähän kehitettihin juustojakin sillooses meijäris voin lisäksi; Olter-manni juusto soli, v.1979. Notta ny tiärättä sen täälä kehitetyn ja syntynehen. Ja toinen juusto oli Ju-lia, syränystävällinen juusto. (Nykyään näitä juustoja teköö muut juustolat, ku meirän meijäri lopetti.
) Olter mannis on vieläkin meirän oman meijärin kuva kylies.

Mun pitääs varmahan mennä autokouluhun. Uurestansa. Yäk. Ei musta muutoon tuu enää autolla ajajaa. Pelekkä kortti ei taira riittää kukkaros.

Hyvä, ku pysyn fillarinlestalla kovas vauhris, jalaat ei ainakaan aina pysy trampiilla. Mutta sitten tulis varmahan tämmöstä tekstiä poliisin paperiihin:"Törmäsin pysähtyneeseen kuorma-autoon, joka tuli toisesta suunnasta."