MäTäs, ainaki olotila on semmonen. Truuttu- ja poskipuna vois auttaa muhunki ja voisin laittaa vaikka vähän föriäästäki silimieni ympärille. Oisinkohan sitten pirtiee. Mullei oo kyllä nuan suurta nenää, pakosti sekin on ny laihtunu täs touhus. Hiuksekki täs taatusti harmaantuu. Tuloo se neliäski harmaa. (Kuka hörähti?)

Tyähuanesta. Siälä alakaa olla vyätäröltä ylähäppäin tyhyjää, muttei laattialla enää pääse kävelemähänkään. Minen ollu tiännykään notta nukenvaunutki oli jääny yhtehen lankakoppahan, onneksi olivat ehiät. Täs on osa huanesta. Mallinukkeki on aivan housuuttoman näköönen. Mä pakkaan tavarootani kasahan. Muutan tähän lähietääsyyrelle Herra Tarkalta nimensä saanusehen taloohin, muttei se matkan lyhyyskään takaa sitä, notta tavarat menis itekseen. Ei niin.

  Tämmösiä rumispussia alakaa olla, non onneksi kevyytä kantaa, non täynnään villahuivia ja sen sellaasia.

Niin, tulin vaan sanomahan, notta jos joskus mainitten kerääväni esimerkiksi klasipurkkia, niin älkää vain olko uskovinanne!! Moon Lopettanu Hamstraukset. Kaikenlaaset! (Uskoo ken elää!)

Minen havaannu ottaa purkiista kuvia. Oikeen olisi keherannukkaan. Jos multa olis joku kysyny palioko kellaris on varastootuna klasipurkkia, niin molisin sanonu, notta pari kolome muavipussillista. Voi kulukaa ny, ku meinas silimät pullahtaa päästä ulos, ku näin varastoni...lopulta istahrin perunalooran päälle ja nauroon hysteerisesti!

Päätin, notten tuu kellarista poikes ennenku joku kaipaa. Kukaan ei niin sitten kaipaallu mua, persustahan alako tulla kylymäki, joten oli pakko soittaa apurille ja sanua, notta tuukko viämähän pari muavipussillista klasia keräyksehen. (Niitoli 16 isua muavipussillista. Apua. Ei ollu aika kaupannu tavaraa. Jokaases pussis oli muutama kymmenen, joten...osaa laskiakkaan. Höh.)

Ku apuri tuli, tälläsin itteni nopiaa pihalle, nottei mun tartte nähärä sen ilimettä, ku se näköö purkkisaalihini. Vein muina miähinä roskiihin purkkien kansia, jotain kait ...niin..ainaki viis kappalesta niitoli. Kansien purotes pussiista ääni oli samanlaanen ku rynkys, ku sen päästää sarjatulelle.

Kattoon vaivihkaa roskisten tyätä, ku apurini tuli kellarista muavikassien kans ja tiäsin sen ottanehen vasta käytävältä...se katto muhun ja sano, Nottet Sitten Muuta Keksiny Kerätä? Sanoon heti, notta oon mä muutaki keränny! Nottei sitten asuunonpualen kaappisisällöt tuu kovin yllätyksenä...