messut14%20028-normal.jpg

Joo joo, nukeilla on sukkahousut pääs, minen löytäny mustia styroxpäitä ja ny ymmärsin olla spreijaamatta näitä mustiksi! Erellis kertana ku spreijasin, niin päiltä katosi nenät ja huulet ja silimäkuapat vaan suureni.

Tekeleitäni ourommasta päästä. Ja ourosta päästäni.

(Niin joo, moni plokilukijani ja -kolleekani kävi messuulla pöytäni ääres tervehtimäs. Kiltisti tehty! Terfyysiä teille kaikille, vaikken kaikkien nimiä tieräkkään!! Susinoitakin kävi. Lapualta Intsun ja Kankaanpäästä Paulan ja Ullan kans oli oikeen  aikaa praatatakkin ja vaihtaa monia ajatuksia!)

Niin, piti toimittelemani, notta Pyrylle (alta 6v) tuli käsityämessuulla vessahätä ja minen voinu päästää sitä ihimisvilinäs lähtemähän yksin seikkaalemahan vessahan. Solis käyttäny taatusti tilaasuutta hyväkseen ja tutkinu omin päin jokaasen osaston.

Sanoon sille, notta mennähän yhyres niin mummakin hoitaa samat asiat. Kiskaasin nopsaan vessan oven auki, niin nottei poika keriinny kattua, notta akan kuva oli oves. Pyry kysy, notta onko tämä miesten vessa? Tottahan ny toki, sanoon. Toki siitä sitten seurasi, että se katto mua vähän ourosti. Mutta hätä oli molemmilla aika kova. Siinei enää eheritty käyrä neuvotteluja, kuka menöö mihinkäkin.

Menimmä samahan vessakopperohon. Sanoon poijalle, notta hoira sä ny ensin asias ja pese sitten käsiä niin mummakin saa pissata. Hommat hoitu jouhevasti ja yritin kiskoa sukkahousuja pitkän messuhamehen alta lopuuksi suaraksi, nottei liikaa kiristääsi kainaalosta (hitsit ku niistä joistakin teherän niin pitkiä). 

Poika meinas jo avata ovia. Sanoon Pyrylle, notta orota ny, mumman pitää saara sukkahousut viälä suaraksi. Poika hätäänty, notta kyllä sun pitää varmaan sitten ensin nostaa pikkaritkin ylös! Sanoin jo sen tehneeni.

Istahrin takaasin pytynkannelle (oli se välillä nostettuna ylähäkkin) ja pesin käsiäni siitä, oli näppärintä niin piänes kopis.

Pyry katseli mua jonnekin kaulan seutuville. Oli mietteliään oloonen. Katseensa oli aika surullinenkin, kun se sano:" Mumma sä olet jo aika vanha."
Ai, joo, niin oon, miten se tuli sulle nyt mielehes, kysyyn.

Pyry näytti kaulani alapualelta rekoltteeni kohtaa ja sano, notta sulle tuli vanhaa ihoa tuohon, kun laitoit kädet yhteen.

Lasten ja imeväästen suusta...